Maak een campagne van iedere vacature en bereik waardevolle kandidaten

Job marketing

Staat al tijden die ene vacature open en lukt het niet om daar geschikt personeel voor te vinden? Of krijg je wel veel views, maar solliciteren er maar weinig kandidaten? We zien het vaak. Gek is het niet, want er zijn enorm veel vacatures tegenover minder kandidaten. Over naar de oplossing: ijzersterke job marketing.

Abovo Media - Recruitment – Job Marketing 2048×2048

Onze aanpak

De felbegeerde solliciteer-knop. Daar moet op geklikt worden. Maar zo makkelijk is dat niet. En als ze solliciteren, wil je natuurlijk wel de juiste kandidaten. Anders heeft het veelvuldige ‘solliciteer’ indrukken weinig nut. De truc? Job marketing voor iedere vacature. “Echt, iedere?”, we horen het je zeggen. Iedere vacature is anders, en is vaak gericht op een unieke doelgroep per vacature. Daar kun je niet dezelfde boodschap naar sturen. Dat zijn immers andere mensen! Laten we eens kijken hoe we je job marketing voortaan samen goed aanpakken.

Doelgroepanalyse
Met statistieken van diverse bronnen en input vanuit de organisatie maken we de doelgroep voor iedere vacature inzichtelijk. Waar liggen de pijnpunten en wensen? Waar kunnen ze hulp bij gebruiken of willen ze meer informatie over? Wat vinden ze interessant aan een werkgever? En aan een functie? Op welke kanalen bevinden ze zich? Dit gebruiken we om de boodschap te formuleren.

Vacatureanalyse
We analyseren de vacaturetekst en geven tips en tricks om de vacature zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de doelgroep. Natuurlijk kunnen we de creatieve pen er ook zelf doorheen halen en herschrijven we je vacature.

Kanaalkeuze en mediaplan
Vervolgens duiken we in de candidate journey. Dat is de ‘reis’ die iedere kandidaat aflegt tot ze bij je zijn aangesloten. Op basis van de candidate journey maken we een kanaalkeuze. Dit verwerken we in een compleet mediaplan. Welke touchpoints willen we wanneer hebben, welke content moet waar te vinden zijn en wanneer posten we over bepaalde onderwerpen? We maken een voorstel met kanalen en boodschappen om de vacature binnen een vastgesteld budget zo goed mogelijk te promoten op diverse kanalen.

Productie en inkoop
Na akkoord van het mediaplan gaan we over tot productie van de materialen en inkoop bij de diverse media-exploitanten. Natúúrlijk zorgen we voor de juiste analytics om de campagne te meten.

Aan de slag!
Als laatste stap gaan we over tot uitvoer. YES! Je campagne gaat live. We lanceren de vacaturecampagne volgens het mediaplan. En ook na lancering blijven we betrokken. We meten, monitoren en optimaliseren waar nodig. We hebben samen met jou periodiek overleg om de campagneresultaten te bespreken of bij te sturen.

Petra

Job marketing uitbesteden?

Wij helpen jou

Goed idee! Laten we samen van iedere vacature een aantrekkelijke campagne maken en de juiste kandidaten binnenhalen.

Consultancy
Onze ervaren specialisten staan voor je klaar om jouw persoonlijk en professioneel te ondersteunen.
20+ Creatieve Specialisten
Deze specialisten houden elkaar op de hoogte omtrent de laatste ontwikkelingen over het offline landschap.
Rapporteren & Analyseren
Real time data dashboards en geautomatiseerde rapportages voor een betere performance

Indeed als recruitment kanaal

Indeed is een voor de hand liggende keuze om je vacatures te vervullen en wordt door ons ingezet als 1 van de wervingskanalen en is onderdeel van de media-mix.

Abovo Media is partner van Indeed. Als onderdeel van de Indeed Agency Alliance kunnen we je veel extra informatie bieden. Dagelijks indexeert Indeed duizenden vacaturewebsites. Deze organische vacatures staan gratis op Indeed. Omdat er elke dag weer nieuwe vacatures bijkomen, zakt jouw gratis vacature snel in de resultatenpagina en is deze minder relevant op de eerste pagina’s.

Door middel van het instellen van een advertentiebudget, lees sponsoring, zorg je ervoor dat jouw vacatures weer relevant en vindbaar worden voor werkzoekenden op Indeed. Op dat moment is de datum van plaatsing niet meer relevant.

Heb je Sponsored Job Campaigns lopen op Indeed? Wij helpen je om meer en betere kandidaten uit je Indeed advertising budget te halen. Abovo Maxlead is bureau-partner van Indeed en beschikt over veel kennis over de inzet van Indeed om je vacatures te vervullen

De voordelen van job marketing uitbesteden aan Abovo Media

  • Marktonderzoek. Het grote voordeel van werken met Abovo Media? We hebben veel andere klanten geholpen met job marketing. We weten dus precies wat de behoefte van kandidaten is, hoe je een goede vacature schrijft én hoe het met je concurrentie staat.
  • Trendwatching. Trends zijn in de wereld van job marketing altijd actueel. Maar niet iedere marketeer of contentspecialist heeft tijd om alle trends in de gaten te houden én er ook nog eens op tijd op in te spelen. Bij Abovo Media verdiepen we ons dagelijks in trends, zorgen we ervoor dat we op tijd inspringen en uitsluitend de juiste trends kiezen die bij jouw strategie passen.
  • Specialisme. Job marketing is niet hetzelfde als content marketing. Daar kun je dus niet altijd een hele succesvolle marketeer opzetten. Het vraagt namelijk kennis van recruitment, kandidaten, solliciteren, vacatureteksten, de markt en meer.
  • Tijd! Time = money. Natuurlijk is dat een groot cliché, maar tijd is wel degelijk waardevol voor ieder groeiend bedrijf. Iets belangrijks en intensiefs als job marketing uitbesteden aan één van je medewerkers, kan de verkeerde investering zijn. Bespaar tijd van je medewerkers, zodat zij zich op hun kerntaken kunnen richten.
  • (Dure) tools. Waar je als groeiend bedrijf misschien liever niet je geld uitgeeft aan geavanceerde marketing tools, geautomatiseerde software en meetinstrumenten, doen wij dat wel! Zo kunnen we je veel meer vertellen over je doelgroep, de markt en een passende strategie dan zonder deze tools.
Abovo Media - top-view-digital-tablet-with-search-job-screen-male-hands
Sophie
Petra
Maak kennis met onze recruitment specialisten
Abovo Media heeft een heel team aan recruitment specialisten.
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag