In 2019 is 80% van het digitale verkeer video

Onderzoeken
Abovo Media
Abovo Media
5 juli 2018
Abovo Media - programmatic-tv

Online video is voor marketeers geen nieuw fenomeen meer. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Hoe kan video het beste ingezet worden, via welke kanalen en welke boodschap bevat het? Onze strategen Chantal en Angelique waren aanwezig bij het jaarlijkse online video event om bijgepraat te worden over de belangrijkste trends & ontwikkelingen in video content.

Een paar interessante feiten op een rij:

 • In 2019 is maar liefst 80% van het digitale verkeer afkomstig uit video
 • De meeste video’s worden woensdagochtend tussen 7-11 uur bekeken
 • Een goede thumbnail zorgt voor 35% hogere openingsratio van de video
 • 95% van de video’s op Facebook wordt zonder geluid afgespeeld
 • De ROI is tot 300% hoger wanneer de content is geoptimaliseerd op de (specifieke) doelgroep
 • Het gebruik van het woord “video” in het onderwerp van een e-mail zorgt voor een uplift van 18% in open ratio

Chantal: “We kunnen online video niet meer wegdenken uit onze mediamix. Ook tijdens deze dag kwam weer duidelijk naar voren dat video geen strategie of een middel is, maar een structurele manier van communiceren gedragen vanuit de hele organisatie. Digitalisering is leuk, maar persoonlijk contact blijft nog steeds leuker. Niet voor niks dat video daarom binnen de gehele mediamix zo goed presteert.”

Angelique: “Dat online video een steeds groter aandeel in het online landschap inneemt is al een tijdje zichtbaar. Maar dat video binnen nu en een jaar al 80% van het digitale verkeer zal uitmaken, dat vind ik erg snel gaan. Of het moet zo zijn dat dit in MB’s wordt gemeten, dan zitten we er waarschijnlijk al dicht tegenaan. Voor mij was de belangrijkste insight van dit congres, dat video goedkopere leads kan opleveren dan een statische inzet. Dit nemen we zeker mee in onze overwegingen voor onze klanten.”

Video kan op tal van manieren in gezet worden. Hierbij kent het specifieke kenmerken en mogelijkheden om een verhaal op de juiste manier over te brengen op de doelgroep. Vijf interessante toepassing van video content uitgelicht:

 1. Bereik de juiste doelgroep
  Digital kenmerkt zich natuurlijk door specifieke targeting mogelijkheden om de doelgroep te bereiken. Dit geldt natuurlijk ook voor online video. Voordeel van online video is dat je geen massa’s personen hoeft te bereiken om je doelstelling te realiseren. Of je nu op zoek bent naar alle topkoks van Nederland of vrouwen die van hardlopen houden, targeting biedt de mogelijkheid tot hoge relevantie. Nog beter is het om te targeten op emoties van je doelgroep, in welke mood neemt mijn doelgroep mijn boodschap op?
 2. Go Live! Live video word 3 keer langer bekeken
  Ga de ultieme verbinding aan met je doelgroep en gun hen LIVE een exclusief kijkje achter de schermen. Maak je doelgroep deelgenoot van een exclusieve productintroductie of ga de dialoog aan over een lastig onderwerp. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Live video wordt wel drie keer langer bekeken dan gewone video. Relevantie voor de doelgroep en interactie met de doelgroep zijn hiervoor van groot belang, gevolgd door nieuwswaarde en urgentie. Live video kan ingezet worden voor het verspreiden van kennis, voor het faciliteren van dialoog of voor het genereren van videocontent. Het zou zonde zijn om de video na de livestream doelloos te laten staan. Gebruik het dan ook na de livestream als marketingtool om bijvoorbeeld hoogtepunten te laten zien. Op die manier kun je een bredere doelgroep bereiken en wordt het effect geoptimaliseerd.
 3. Personaliseer en de boodschap interacteert sneller
  Het personaliseren van je boodschap/video levert vele malen hogere resultaten op. Dit geldt zeker voor video in e-mails, maar ook persoonlijke video’s op landingspagina’s doen het beter. De doelgroep voelt zich meer betrokken bij het merk en interacteert dan ook sneller.
 4. Sollicitanten nodig?
  De koopkracht in Nederland trekt aan en het aanbod in banen neemt toe. Ook wij merken dat er steeds meer hulp nodig is om werving te stimuleren. Met de inzet van video kun je visueel uitleggen wat een functie inhoudt en een stuk emotie toevoegen, zodat sollicitanten de bedrijfscultuur direct voelen. .
 5. Vergroot de conversiekracht
  Rondom het gebruik van video met als doel conversie is de algemene mening dat dit duur en moeilijk is en veel tijd vergt. Met video is het echter mogelijk om in een korte periode een verhaal te vertellen, emotie op te wekken en op te vallen. Als je dit op een goede manier pusht is video een zeer geschikt medium om conversie te realiseren. Een voorbeeld: Grando Keukens heeft met de inzet van video de kosten per lead (aanvragen brochure) met 15% weten te verlagen. Video is dan misschien iets meer werk dan een statische banner, maar dat kan zich echt terug betalen. Zo kunnen we bijvoorbeeld precies in kaart brengen hoe veel personen op korte termijn geïnteresseerd zijn om schoenen te kopen. Richt je op deze doelgroep met een relevante boodschap en vergroot de conversiekansen.

Meer weten over de inzet van videocontent en wat dit voor u kan betekenen? Neem dan contact met op ons! Wij vertellen u er graag meer over.

 

 

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag