Tips voor betere video ads in 2021

Onderzoeken
Geschreven op: 20 april 2021Bewerkt op: 25 januari 2024

Video’s zijn niet meer weg te denken uit het social landschap en doen het beter dan ooit tevoren, maar waar moet een goede video op LinkedIn aan voldoen?
Kun je beter gaan voor een korte of lange video en wordt het gebruik van ondertitels juist aan- of afgeraden? Het onderzoeksbureau Digivizer heeft 3500 video advertenties op LinkedIn onderzocht en komt tot de volgende 4 tips! Read and learn! đŸ˜‰

Abovo Media - 21_902720-video-ads-500×500-rgb_v1

Tip 1: Maak gebruik van productdemonstraties in combinatie met een aanbieding

Video ads met een aanbieding, promotie en/of deal worden maar liefst 1,2 x meer volledig uitgekeken. Ads met een aanbieding in de headline gaf zelfs een stijging van 8%!
Voor de lancering van een nieuw product wordt geadviseerd om gebruik te maken van unboxing. Showen dus dat product!đŸ˜‰ Verder doen kortingsleuzen zoals ‘Eerste maand gratis’ of ‘€100,- korting met onze kortingscode’ het ook goed in video’s. Zorg er hierbij wel voor dat de boodschap die je wil overbrengen binnen 2-3 seconden duidelijk is en houd je video kort en bondig (max. 15 seconden).

Tip 2: Gebruik animaties in je video ad

Grijp de aandacht door animatie toe te voegen aan je video op LinkedIn en maak gebruik van motion graphics (bewegende grafische elementen of teksten) om de video aantrekkelijker en begrijpelijker te maken en je merkverhaal te vertellen. Advertenties met motion graphics scoorden binnen het onderzoek een 3% hogere CTR ten opzichte van de benchmark.

Ook gebruik maken van een animaties in je video? Check de online tool Biteable en maak binnen no time een animatie video voor jouw brand of neem contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken waar we jou kunnen helpen!

Tip 3: Houd audio simpel en kies voor video ondertiteling

Audio is een belangrijk onderdeel van een video advertentie. Maak hiervoor gebruik van simpele audiogeluiden. Multi-track audio (bijvoorbeeld een voice-over in combinatie met achtergrondmuziek) zal een negatief effect hebben op het uitkijkratio en de engagement rate van je video. Keep it simple dus!

Het onderzoek heeft verder aangetoond dat het gebruik van ondertiteling in video’s een must is aangezien 79% van de video’s in de LinkedIn feed met ‘geluid uit’ worden bekeken. Gebruik dus ondertiteling in je video.

Tip 4: Ga voor een korte tekst en gebruik een CTA button

Laat je video spreken! Video’s met een lange beschrijving of introductie tekst van meer dan 4-5 zinnen scoren minder goed binnen de statistieken en worden afgekapt in de ad. Ga dus voor een korte advertentietekst van 2 regels en gebruik een korte koptekst van 100 – 150 tekens.

Deze tips moeten volgens LinkedIn bijdragen aan betere resultaten voor videoads. Hulp nodig bij het opzetten van een video campagne op LinkedIn? Ons social team helpt je graag, neem contact met ons op.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal Ă©Ă©n keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag