Temptation Island over hoogtepunt heen?

Onderzoeken
Abovo Media
Geschreven door Abovo Media
Geschreven op: 27 mei 2019Bewerkt op: 6 december 2023
Abovo Media - afbeelding-top-en-flop-temptation-island-500×500

Donderdag was aflevering 15 van het derde seizoen van Temptation Island. Waar vorig jaar de kijkcijfers het dak uit schoten, was het dit jaar in alle opzichten verrassend rustig.  Met 481.000 kijkers heeft deze laatste aflevering ongeveer net zoveel kijkers behaald als de eerste aflevering in 2016. Is Temptation Island over het hoogtepunt heen? De cijfers geven het volgende aan:

 

 • Hoopvolle start en teleurstellende afsluiter 2019
  Het derde seizoen begon hoopvol. Waar het seizoen startte met 803.000 kijkers – de meeste kijkers in de eerste aflevering van de afgelopen 3 seizoenen – heeft de laatste aflevering ruim de helft aan kijkers getrokken.  Met 481.000 kijkers is Temptation hiermee weer terug bij waar het in 2016 begon.
 • Steeds meer afleveringen per seizoen
  Ieder jaar zijn er meer afleveringen uitgezonden van Temptation Island. In het eerste seizoen waren er 10 afleveringen, het tweede seizoen 12 afleveringen, het derde seizoen 14 afleveringen en afgelopen seizoen 15 afleveringen.
 • Derde seizoen, 2018, was meest succesvol
  Het derde seizoen 2018 heeft gemiddeld de meeste kijkers behaald met 681.714 kijkers in de doelgroep 6 jaar en ouder.
 • Ook op social media was 2018 meest succesvol
  Ook op social media is er in 2018 het meeste gesproken over Temptation Island. In het derde seizoen 2019 was dit een stuk minder en nam ook de interesse in de loop van de serie af.

 

Gemiddelde kijkdichtheid Temptation Island

 

Zullen de kijkers Temptation Island volgend jaar nog een kans geven of laten ze het programma links liggen? Afgelopen seizoen bood weinig drama en vreemdgangers. Dit zal zeker invloed hebben gehad op de kijkcijfers van het programma. Volgend seizoen kan dan ook weer starten met hoge verwachtingen. De makers zullen wel hun best moeten doen om de afgehaakte kijkers opnieuw te interesseren voor het programma.

 

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag