Speel volgend jaar ook in op Black Friday

Onderzoeken
Abovo Media
Geschreven door Abovo Media
Geschreven op: 25 november 2015Bewerkt op: 6 december 2023
Abovo Media - black-friday

Vrijdag is het Black Friday, het officiële startsein in e-commerceland om te gaan shoppen voor de feestdagen. Bij retailers is zowel online als offline een duidelijke omzettoename te zien, want de dag wordt traditiegetrouw gebruikt voor exclusieve aanbiedingen. We zien met name in Amerika en enkele landen als in Europa al veel zoekverkeer ontstaan op Black Friday, voor Nederlandse winkeliers een goede kans om hier ook op in te spelen!

Hoe hier op in te spelen?

Laadtijd van een website
Na drie seconden wachttijd verlaat 57% van de online-consumenten de website. Van deze 57% besluit 80% om nooit meer terug te keren naar de desbetreffende site. Het is dus van belang dat een webshop snel laadt.

14_403842_Afbeelding_1_RGB

Design
Wanneer iemand een webwinkel bezoekt worden de producten binnen 90 seconden beoordeeld. Het design van de webwinkel is van essentieel belang. Maar liefst 92,6 procent van de ondervraagden geeft aan dat zij dit zien als de belangrijkste factor in hun aankoopbeslissing. Toon, om het design aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld meerdere afbeeldingen van een product – dit leidt namelijk tot 58% meer verkopen. Ook het integreren van productvideo’s draagt bij aan een hogere omzet.

14_403842_Afbeelding_2_RGB

Het voortijdig afbreken van het koopproces
Het blijkt dat 67,4% van de online consumenten vroegtijdig het koopproces afbreekt, met name omdat er geen transparantie is over de kosten (41%) en omdat er verplicht geregistreerd moet worden (29%). Overige redenen zijn onduidelijkheid over levering (11%), het betaalproces duurt te lang (10%) en er staat geen telefoonnummer op de website (8%).

14_403842_Afbeelding_3_RGB

Een belangrijke randvoorwaarde is dus dat uw site mobiel geschikt moet zijn. Maar zet bijv. ook een kortingscode in, om tijdelijk uw bezoeker te verleiden.

Wilt u ook inspelen op Black Friday? Bent u al klaar voor de feestdagenverkoop? Neem dan, als u meer wilt weten over hoe u uw webshop optimaal kunt inzetten om de consument te bereiken, contact op met een van onze accountmanagers.

Bronnen: www.thuiswinkel.org & vouchercloud.nl

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag