Terug naar Nieuws

Team Abovo wint Google AMP/PWA Hackaton

Geschreven op 22 mei 2017

Tijdens het jaarlijkse Google I/O Extended-festival voor creatieve ontwikkelaars heeft het team van Abovo vorige week de Hackaton gewonnen. Ontwikkelaars van diverse bedrijven uit Europa deden aan deze developwedstrijd mee.

De opdracht was om binnen een paar uur een AMP (Accelerated Mobile Pages)* pagina te maken waar een dynamische RSS feed wordt ingeladen. Vervolgens werd hier een PWA (Progressive Web App)* van gemaakt. De resultaten werden beoordeeld op basis van presentatie, gebruiksvriendelijkheid en design.

Op het I/O Extended-evenement worden de laatste trends in tech, mobiel en meer gepresenteerd.


*AMP (Accelerated Mobile Pages)
AMP (Accelerated Mobile Pages) zijn supersnelle aangepaste varianten van webpagina’s. Deze zijn bedoeld om rijke content (met tekst, afbeeldingen, video’s etc.) snel te laten laden op een mobiel apparaat.

*PWA (Progressive Web App)
Een Progressive Web App is een toepassing die moderne web mogelijkheden gebruikt om de gebruikerservaring van een app te leveren. Door de voordelen van web technologie te gebruiken kan men toepassingen die online beschikbaar staan en – zonder eerst naar een App Store te hoeven gaan – op het home screen van een mobile device toegevoegd worden.