Terug naar Nieuws

Meta targeting update

Geschreven op 3 november 2023

Geen minderjarige targeting meer in Meta  – update 6 november 2023

In een tijdperk waar digitale interactie de norm is, speelt online privacy een cruciale rol, vooral als het gaat om de jongere generatie. Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft onlangs een belangrijke stap gezet om de online veiligheid van minderjarigen te waarborgen. Vanaf 6 november heeft het bedrijf de weergave van advertenties op Facebook en Instagram voor gebruikers onder de 18 jaar in de Europese Unie (EU) opgeschort. Deze actie, die in lijn is met de regelgeving van de EU-lidstaten, markeert een belangrijk moment in de inspanningen om een veiligere online omgeving te creëren voor minderjarige gebruikers​.

De beslissing komt op een moment dat er een toenemende bezorgdheid is over de impact van gerichte advertenties op jongeren. Gerichte advertenties, die vaak zijn gebaseerd op het online gedrag en de persoonlijke gegevens van gebruikers, kunnen een invloed hebben op de perceptie en het gedrag van jongeren. Door een pauze in te lassen op advertenties voor deze demografische groep, toont Meta zijn bereidheid om een evenwicht te vinden tussen bedrijfsbelangen en de bescherming van kwetsbare gebruikers.

Bovendien komt deze verandering op een cruciaal moment, aangezien de EU strengere interpretaties van de privacywetgeving heeft geïntroduceerd, gericht op het beschermen van de privacy en de gegevens van minderjarigen. Meta’s besluit om tijdelijk te stoppen met het tonen van advertenties aan Europese gebruikers onder de 18 jaar, is in lijn met deze nieuwe wetten en interpretaties, en toont aan dat het bedrijf bereid is zich aan te passen aan de evoluerende regelgevingslandschap​.

Deze stap van Meta is een duidelijk signaal naar de industrie en de gemeenschap dat de bescherming van minderjarigen een prioriteit is in het digitale tijdperk. Het zet ook de toon voor mogelijke toekomstige acties van andere tech-giganten in het licht van de toenemende druk om meer privacy-centrische praktijken te hanteren.

In een wereld waar online interactie blijft groeien, is het van essentieel belang dat de industrie stappen onderneemt om de veiligheid en privacy van minderjarige gebruikers te waarborgen. Meta’s recente actie is een positieve stap in die richting en benadrukt het belang van het creëren van een veiligere online omgeving voor alle gebruikers.

Wil je meer informatie? Neem contact op met onze social experts.