Terug naar Nieuws

Mediaontwikkelingen april

Geschreven op 15 mei 2020

In maart zagen we dat de mediaconsumptie door het dak ging. In het beginstadium van het coronavirus was er een enorme nieuwsbehoefte wat vooral resulteerde in meer bezoeken aan nieuwssites en stijgende kijk-/luistertrends. In april zagen we dat de mediaconsumptie weer op z’n retour was en richting het ‘normale’ niveau ging.

Corona-editie van Serious Request

NPO 3FM heeft in april een speciale editie van Serious Request georganiseerd. Er werd geld ingezameld voor het Rode Kruis in de strijd tegen het coronavirus. Luisteraars konden geld doneren wanneer ze een liedje aanvragen voor bijvoorbeeld iemand die ziek is, thuis werkt of voor iemand die werkt in de zorg. In totaal werd er meer dan drie ton opgehaald voor het Rode Kruis.

Facebook als informatiebron rondom COVID-19

Facebook heeft een duidelijk standpunt ingenomen in de huidige crisis en ziet in dat het ook maatschappelijke verantwoordelijkheden heeft. Kort na de uitbraak zag Facebook ontzettend veel misleidend en fake-news rondom de huidige COVID-19 pandemie op het platform verschijnen. Om ervoor te zorgen dat iedere gebruiker direct toegang heeft tot de juiste informatie, is Facebook een samenwerking gestart met de WHO. Via het platform kan iedereen zichzelf op de hoogte houden middels betrouwbaar nieuws. Er is een nieuw, afzonderlijk onderdeel binnen het platform gecreëerd waar iedereen naartoe kan met een informatiebehoefte. Bij nieuwe updates verschijnt er bij iedere gebruiker ook een melding tussen alle andere meldingen die aangeeft dat er nieuwe informatie beschikbaar is.

Out of Home

Out of Home wordt tijdens het coronavirus steeds meer ingezet om maatschappelijke boodschappen over te brengen en samen
de strijd aan te gaan. Exploitanten zetten hun schermen in om mensen een hart onder de riem te steken, aan te moedigen thuis te blijven, een pluim te geven en zelfs voor het inzamelen van mondkapjes.

Lees meer van deze updates in de mediaontwikkelingen van april.

 

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in de media? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.