Terug naar Nieuws

Abovo Media ontvangt ISO 27001 certificaat

Geschreven op 25 oktober 2018

Abovo Media heeft met succes het ISO 27001 certificeringsproces doorlopen en mag zich ISO 27001 gecertificeerd noemen. Dit certificaat staat garant voor het veilig omgaan met informatie en persoonsgegevens. Hiermee toont Abovo aan informatiebeveiliging en privacy hoog in het vaandel te hebben staan en dit ook voor de toekomst te willen borgen.

De ISO 27001 certificering staat voor een gestandaardiseerd managementsysteem voor informatiebeveiliging, dat sterk is gericht op innovatie en uitbreiding, waarbij de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie blijft gewaarborgd.

“Het behalen van het certificaat is geen doel op zich”, aldus Remko Poggenklaas, directeur van Abovo Media. “Het is wat ons betreft veel meer het in gang zetten van een denkproces, bewustwording. Voor ons betekent deze ISO-certificering het borgen van ons streven naar kwaliteit en verbetering. Een borging voor onszelf en voor onze klanten.”

Frontrunner in privacybescherming
“In ons dagelijkse werk hebben wij veelvuldig te maken met data: van website tot digitale advertenties op alle kanalen”, aldus Poggenklaas. “Persoons- en databescherming is een groot goed, waar wij uiterst zorgvuldig mee om gaan. Daarom hebben wij de zwaarste externe checks laten uitvoeren. Wij willen een frontrunner zijn op dit gebied. Deze certificering is voor ons dan ook geen eindpunt. Het helpt ons om onze processen continu te toetsen en te optimaliseren.”

Keurmerk Privacy Waarborg 
Naast de ISO 27001 certificering heeft Abovo Media begin dit jaar ook het DDMA Keurmerk Privacy Waarborg ontvangen. “Wij zijn van mening dat wij met deze twee erkenningen de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) op de juiste manier ingevoerd hebben in onze bedrijfsvoering en geborgd hebben in de processen en samenwerking met onze klanten”.