Terug naar Nieuws

Even lunchen met...Ron Smit

Geschreven op 3 februari 2020

Wat is je lunch vandaag?
Vier volkoren broodjes, twee met boeren kruidnagelkaas en twee met hoemoes zongedroogde tomaat. Lekker lunchen in de buitenlucht voor een frisse mindset voor de rest van de dag.

Wie ben je?
Ik ben Ron Smit, 51 jaar oud en woonachtig in het landelijke Obdam met Marleen en twee dochters. Na jaren bij diverse grafische bedrijven en kleine bureau’s gewerkt te hebben nu al weer 15 jaar werkzaam bij Abovo als Senior Graphic Designer.

Waarom werk je bij Abovo?
Bij Abovo zijn ze al 15 jaar vooruitstrevend in online en offline media. Dit betekent dat er veel ruimte is om jezelf continu te verbeteren en ontwikkelen. In al die jaren heb ik al voor veel mooie klanten en merken mogen werken.

Wat beteken je voor onze klanten?
Als Senior Graphic Designer houd ik mij dagelijks bezig met o.a. het ontwikkelen en bewaken van corporate identities, campagnes en magazines. Hiervoor gebruik ik mijn grote offline expertise met betrekking tot typografie, kleur, beeld en vormgebruik. Deze vormen samen de bouwstenen voor kleurrijke en verrassende media uitingen. Vooral bij corporate cases maak je samen met de klant een reis met grote en kleine uitdagingen die naar een verrassende bestemming leiden. Dit vereist aan beide kanten veel vertrouwen en inspanning om het doel te bereiken.

Waar ben je trots op?
Trots op mijn eigen lettertype J.M. Smit dat is ontstaan tijdens de opleiding Expert class Type design bij het Plantin Institute of  Typography in Antwerpen. Verder verschijnt er altijd een grote glimlach bij het zien van eigen ontwerpen. Dat is er dan ‘een van mij’! Apetrots ben ik op mijn gezin waar we veel lachen en houden van lekker eten. Tevens op alle sportieve evenementen waar de finish van gehaald wordt.