Abovo Maxlead presenteert: Spotanalyzer

Nieuws
Abovo Media
Abovo Media
16 november 2020

Abovo Maxlead presenteert: Spotanalyzer

Na bloed, zweet en tranen in een tot voor kort ongewone samenwerking (ik noem het zelf graag een fusion) van Strategie met Data & Tech mogen we eindelijk onze eigen Spotanalyzer onthullen. Deze in-house ontwikkelde tool meet attributie vanaf radio en TV naar je website en heeft als unieke feature niet alleen gesegmenteerde retargeting, maar ook website personalisatie mogelijkheden!

Abovo Media - Abovo Maxlead presenteert Spotanalyzer 2560×1440

Meten

In het artikel Checklist voor een goed conversie attributie systeem voor radio en tv heb ik al eens een checklist voor een goed website attributie systeem weergegeven, uiteraard houden we alle aangegeven punten ook zelf aan.

Artificial intelligence

Punt één is een goed model voor het berekenen van de autonome verkeersstroom, waardoor het door de campagne toegevoegde verkeer ‘vrij’ komt. Het autonome verkeer wordt op basis van een in overleg vast te stellen periode bepaald, dit kan de periode direct voorafgaand aan de inzet zijn, maar ook dezelfde periode vorig jaar. We gebruiken hiervoor alleen de pull visits (SEA, SEO en direct verkeer) en berekenen de algoritmische formule. Deze wordt continu geoptimaliseerd middels machine learning, waardoor we het model kunnen kwalificeren als artificial intelligence.

Databronnen

De input (RTV contacten) moet dus gelijk zijn aan de output (websitebezoek), wat inhoudt dat de input alleen live gekeken contacten van 18 jaar en ouder niveau mag zijn. Deze data halen we uiteraard uit de currency onderzoeken, voorlopig nog NLO en SKO. De output betreft het eerder genoemde websiteverkeer dat overbleef na aftrek van het autonome verkeer en qua timing houden we in beginsel standaard 10 minuten na uitzenden van de spot aan. Hiervoor pakken we de data uit Google Analytics, Adobe Analytics of welk ander analytics systeem dan ook. Indien gewenst en voorradig kunnen we ook 3rd party data meenemen, denk dan bijvoorbeeld aan weer-, seizoen en voorraadsinvloeden.

Real Time dashboard

Afhankelijk van de input en de gewenste output kunnen we vervolgens een real time dashboard opzetten óf achteraf een analyse verzorgen voor het optimaliseren van de volgende radio en/of TV flight. De eerste resultaten met betrekking tot de optimalisatie van onze radio en tv plannen zijn zeer veelbelovend, in dit webinar een voorbeeld van geanalyseerde gegevens.

Retargeten

In de real-time versie van het inzetten van de Spotanalyzer is het mogelijk om contacten te retargeten die via een radio of TV contact op de website gekomen zijn. Het is zelfs mogelijk om deze persoon te retargeten aan de hand van de spotversie die deze persoon gezien heeft.

Voorbeeld: Tijdens een bezoek aan bijvoorbeeld Facebook kan iemand die naar aanleiding van een branding TV commercial voor Formule 1 reizen eerder naar de desbetreffende website is gegaan, maar daar (nog) geen actie heeft ondernomen, nogmaals bereikt worden. Deze keer wellicht met een verleidelijk aanbod om daadwerkelijk een Formule 1 reis te boeken. Dit is momenteel mogelijk op vrijwel alle platformen en via alle beschikbare DSP’s.

Personaliseren

Een vervolgstap op het retargeten is het optimaliseren van de conversiefunnel op basis van de weergegeven tv of radio commercial. Inmiddels is algemeen bekend dat personalisatie, het relevant maken van je boodschap, tot een flink hogere conversie leidt. Als we via voorgaande systeem weten welke uiting de consument heeft gezien, kunnen we real-time en autonoom de website daarop aanpassen.

Voorbeeld: Tijdens het kijken naar Boer Zoekt Vrouw komt er een commercial voor een stedentrip Parijs voorbij in het reclameblok. De kijker is dermate geïnteresseerd door de tv commercial dat zij meteen naar de homepage van de aanbieder gaat. Deze bezoeker wordt herkend door de website, gelinkt aan de TV commercial en zij ziet op de homepage de desbetreffende reis naar Parijs staan. Ook dit is momenteel mogelijk op vrijwel alle platformen en via alle beschikbare DSP’s.

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden van de Spotanalyzer? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking waarin we de mogelijkheden bespreken!

Geschreven door Niels Bruinsma – Directeur Strategie

Overige Nieuwsberichten

Kennis
Abovo Media - Media Guides
Belgisch perspectief met Media Guides
Nieuws
Abovo Media - 24_1073013 Nieuwe werknemers 500×500
Abovo Maxlead is zeven ervaren collega’s rijker
Nieuws
Abovo Media - WA-SWOT
Een SWOT analyse door Willem-Albert Bol
Nieuws
Abovo Media - klein-07 Irene Wüst_Zolder_Wide-min
Scapino viert gouden jubileum
Nieuws
Abovo Media - 1280×720
Master the German Market: 14 maart
Nieuws
Abovo Media - Afbeelding2
Winning the Future: Local Planet congres Dubai
Nieuws
Abovo Media - YXNzZXRzL2Fib3ZvLW1lZGlhLTA3LmpwZw==
Geen toekomst zonder duurzaam ondernemen
Nieuws
Abovo Media - 1080x1080_EmiroSmolders-AbovoMaxlead-02290 (1)
Willem-Albert Bol over belang van positionering, trends en ethiek
Nieuws
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag