Versterk het fundament van jouw website met technische SEO

Technische SEO

In de wereld van zoekmachine-optimalisatie speelt technische SEO een cruciale rol bij het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw website. Wil jij ook graag de techniek achter jouw website optimaliseren? Of wil je misschien eerst weten welke optimalisaties je nog kunt doorvoeren? Onze consultants kijken graag met je mee.

Abovo Media - Technische SEO

Wat is technische SEO?

Technische SEO richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op de technische aspecten van de website, met als doel om de vindbaarheid van de website te verbeteren. Met technische SEO optimalisaties zorgen wij ervoor dat zoekmachines jouw website optimaal kunnen indexeren, waardoor je content nog beter begrepen wordt. Dit alles resulteert uiteindelijk in een hogere positie in de zoekresultaten.

Crawlen en indexeren

Jouw SEO staat of valt met het crawlen en indexeren van jouw website. Maar wat houden de begrippen crawlen en indexeren precies in? En hoe optimaliseren wij dit?

Crawlen

Crawlen is een ander woord voor het bezoeken van jouw webpagina’s door een zogeheten crawler van een zoekmachine. Een crawler bezoekt jouw website, volgt vervolgens de interne links op de website of in de XML Sitemap en krijgt zo een volledig beeld van jouw website. Afhankelijk van het “crawl budget” wordt er per dag een maximum aantal pagina’s bezocht door de webcrawlers.

Indexeren

Indexeren is niets anders dan het opslaan van webpagina’s in de database van de zoekmachines. Wanneer jij een zoekopdracht uitvoert, verzamelt de webcrawler van Google de informatie uit deze database. Op basis van deze informatie wordt er een rangschikking gemaakt en worden de meest relevante pagina’s getoond in de zoekresultaten.

XML Sitemap

Een XML Sitemap is als het ware een soort bibliotheek die jij toevoegt aan de achterkant van jouw website. Webcrawlers gebruiken de XML Sitemap om in één oogopslag alle pagina’s op jouw website te vinden. Een goede XML Sitemap komt de “crawlbaarheid” van jouw website zeker ten goede.

Robots.txt

Een robots.txt bestand wordt gebruikt om informatie en instructies aan webcrawlers te geven. Hierin kan jij aangeven welke pagina’s wel of niet geïndexeerd mogen worden. Ook kan jij specifieke zoekmachines en crawlers uitsluiten, zodat deze jouw website niet mogen bezoeken.

Website-snelheid

Website-snelheid is cruciaal binnen technische SEO. Paginasnelheid gaat niet alleen over hoe snel jouw pagina zichtbaar is, maar omvat ook hoe snel de pagina reageert op een interactie, of er onverwachte verschuivingen plaatsvinden en hoe snel het grootste contentblok zichtbaar is.

Binnen de website-snelheid wordt ook gekeken naar de Core Web Vitals. Deze richten zich meer op de gebruiksvriendelijkheid van jouw website en zijn de laatste jaren nog belangrijker geworden.

Duplicate content

Wanneer meerdere pagina’s identieke content (duplicate content) bevatten, is het belangrijk om dit duidelijk te maken aan de zoekmachines. Dit kan je onder andere doen door met canonical-tags te werken. Hiermee geef je aan dat alle waarde van een pagina wordt overgedragen aan een andere pagina met identieke inhoud.

Wil jij zeker weten dat jouw duplicate content-pagina’s niet getoond worden? Dan kan je deze pagina’s ook een noindex-tag meegeven.

Structuur

Websitestructuur is niet alleen belangrijk voor zoekmachines, maar ook voor gebruikers. Onder de structuur vallen bijvoorbeeld het menu, de footer en de URL-structuur, maar ook de interne links. Een goede structuur zorgt ervoor dat zoekmachines jouw website beter begrijpen en de hiërarchie kunnen bepalen.

Veiligheid

Wordt jouw website-URL voorafgegaan door https://? Dan is jouw website veilig. De veiligheid van jouw website wordt bepaald op basis van een SSL-certificaat. Dit kan je herkennen aan het slotje voor de URL of het HTTPS protocol.

Structured data

Met structured data, ook wel schema markup genoemd, voorzie jij jouw pagina’s van een extra stukje code waardoor zoekmachine crawlers jouw content nog beter gaan begrijpen. Hiervoor kun je uit vele verschillende soorten structured data kiezen, zoals reviews, personen, bedrijfsinformatie of producten.

Met structured data maak jij tevens meer kans op zogeheten featured snippets, waarmee jouw zichtbaarheid in de zoekmachines nog meer toeneemt.

Giovanni
Dave
Yasmin

Ook je SEO laten aanpakken door onze specialisten?

Wij helpen jou

Wat leuk dat we je mogen verwelkomen in onze eigenzinnige ‘familie’. Laat hieronder even je gegevens achter, dan gaan we voor je aan de slag.

Consultancy
Onze ervaren specialisten staan voor je klaar om jouw persoonlijk en professioneel te ondersteunen.
80+ Online Specialisten
Deze specialisten houden elkaar op de hoogte omtrent de laatste ontwikkelingen over het online landschap.
Training & support
Neem gratis deel aan een training, Webinar, een virtual classroom training of volg training tracks.

Waarom is technische SEO belangrijk?

Technische SEO vormt de basis van jouw online vindbaarheid. Zonder een goede techniek ben jij niet alleen organisch slecht vindbaar, maar zullen ook jouw online advertenties minder vaak vertoond worden, je social campagnes slechter presteren en zullen mensen die direct op jouw website terechtkomen uiteindelijk veel minder snel een aankoop doen.

Met een solide technische basis zorg jij onder andere voor:

  • Verbeterde vindbaarheid voor zoekmachines
  • Betere gebruikerservaring
  • Meer organisch verkeer
  • Betere conversieratio

Kortom, zonder technische SEO-optimalisaties zal jouw website nooit zijn maximale potentie benutten!

Welke technische SEO-optimalisaties doen wij?

Om jouw technische SEO te optimaliseren, analyseren wij jouw website met behulp van een technische scan. In deze scan kijken wij naar alle technische aspecten, zoals paginasnelheid, structuur en veiligheid. Naar aanleiding van onze bevindingen schrijven wij een adviesrapport en gaan we, samen met de webbouwer, aan de slag met de technische SEO-optimalisaties.

Is jouw website technisch in orde? Dan checken wij regelmatig jouw technische SEO op quick wins en nieuwe optimalisaties. Zo zorgen wij ervoor dat het fundament van jouw website altijd goed is.

Ook met je technische SEO aan de slag?

Ben jij benieuwd of jouw website technisch goed in elkaar zit? Onze SEO-consultants kijken graag met je mee. Met een technische scan en de juiste technische SEO optimalisaties zorgen onze consultants voor een verbeterde organische vindbaarheid van jouw website!

Giovanni
Dave
Maak kennis met onze SEO specialisten
Abovo Media heeft een heel team aan SEO specialisten.
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag