Verras je doelgroep met e-commerce marketing in een zee van concurrentie

E-commerce marketing

Online winkelervaringen die klanten betrekken, boeien en omzetten: dat is je succes als je e-commerce goed aanpakt. E-commerce marketing is de motor achter het succes van online retailers, waarbij strategieën worden ingezet om bezoekers om te zetten in trouwe klanten en conversies te stimuleren. Maar hoe pak je dat goed aan?

Abovo Media - Online marketing; Online adverteren; Retail marketing

Waarom zet je e-commerce marketing in?

Met de groeiende populariteit van online winkelen komt ook toenemende concurrentie. E-commerce bedrijven moeten niet alleen concurreren om de aandacht van klanten, maar ook om hun vertrouwen en loyaliteit. Concurreren op alleen prijs en productaanbod is verleden tijd. E-commerce marketing helpt je met het opbouwen van merkbekendheid, het vergroten van betrokkenheid en het stimuleren van conversies.

Guus
Kelly
Dave

Besteed e-commerce marketing uit aan experts

Wij helpen jou

E-commerce uitbesteden geeft je rust en ruimte om op je kerntaken te focussen, terwijl onze experts ervoor zorgen dat je business groeit. Waar wacht je nog op?

Consultancy
Onze ervaren specialisten staan voor je klaar om jouw persoonlijk en professioneel te ondersteunen.
80+ Online Specialisten
Deze specialisten houden elkaar op de hoogte omtrent de laatste ontwikkelingen over het online landschap.
Training & support
Neem gratis deel aan een training, Webinar, een virtual classroom training of volg training tracks.

E-commerce jezelf naar de top

E-commerce website-optimalisatie
De kern van elke e-commerce marketingstrategie is een geoptimaliseerde website. Je online winkel moet niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook gebruiksvriendelijk en converterend. Bij Abovo Media zien we dagelijks webshops die beter kunnen. Voor die klanten werken we aan het creëren van naadloze winkelervaringen die bezoekers aanmoedigen om te kopen. En dat begint bij een geoptimaliseerde website.

Productpresentatie en contentmarketing
Eén van de grootste uitdagingen in e-commerce is het presenteren van je producten op een manier die klanten aanspreekt. Visuele aantrekkingskracht en mooie fotografie is van cruciaal belang, maar ook waardevolle en informatieve productbeschrijvingen.

Contentmarketing speelt een grote rol in het opbouwen van vertrouwen en het positioneren van je merk als bron van informatie. Maar dat niet alleen: hoe vaak zie je niet een lege productomschrijving? Zonde! Goede content is namelijk ook de basis van vindbaarheid in zoekmachines. In je productomschrijvingen kun je namelijk genoeg zoekwoorden verwerken.

Doelgroep targeting en personalisatie
Met e-commerce marketing kun je je doelgroep nauwkeurig targeten en gepersonaliseerde ervaringen bieden. Met behulp van gegevensanalyse identificeer je segmenten van je klantenbestand en daar kun je unieke campagnes voor ontwikkelen. Zo stuur je boodschappen naar elk segment en weet je zeker dat de boodschap past bij hun interesses en behoeften. En dat leidt natuurlijk tot conversie! Veel beter dan een generieke e-mail naar je volledige klantenbestand!

De voordelen van e-commerce bij Abovo Media

  • Alles in huis. E-commerce heeft veel voeten in de aarde. Van contentmarketing tot website-optimalisatie en het creëren van goede ads. Dat is best lastig onder één dak te vinden. Maar het is ons gelukt. Aan kennis ontbreekt het niet!
  • Marktonderzoek. Het grote voordeel van werken met Abovo Media? We hebben veel andere klanten geholpen met e-commerce. We weten dus precies waar de behoefte in de markt ligt – én hoe het met je concurrentie staat.
  • Tijd! Time = money. Natuurlijk is dat een groot cliché, maar tijd is wel degelijk waardevol voor ieder groeiend bedrijf. Iets belangrijks en intensiefs als e-commerce uitbesteden aan één van je medewerkers, kan de verkeerde investering zijn. Bespaar tijd van je medewerkers, zodat zij zich op hun kerntaken kunnen richten.
  • (Dure) tools. Waar je als groeiend bedrijf misschien liever niet je geld uitgeeft aan geavanceerde e-commerce marketing tools, geautomatiseerde software en meetinstrumenten: wij doen dat wel! Zo kunnen we je veel meer vertellen over je doelgroep, de markt en een passende strategie dan zonder deze tools.
Guus
Kelly
Dave
Maak kennis met onze online specialisten
Abovo Media heeft een heel team aan online specialisten.
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag