Digital vs TV: wie wint?

Blogs
Abovo Media
Abovo Media
29 januari 2018
Abovo Media - gettyimages-641592060-web-nieuwsartikel-digital-of-tv-wie-wint

Waar de digitale wereld continu berichten de wereld in stuurt over stijgende bestedingen aan digital en dit afzet tegen de dalende bestedingen op TV, doet de TV-wereld er alles aan om iedereen te doen geloven TV meer rendement oplevert digitaal. Terwijl deze twee werelden elkaar vliegen blijven afvangen, is het aan de marketeer om zijn budget zo effectief mogelijk te verdelen. Ook deze marketeer heeft het lastig, want digitaal investeren klinkt lekker sexy, maar aan de andere kant levert TV vaak een vrij zeker rendement op vanuit de kennis uit het verleden.

Je kunt je echter afvragen of de discussie wel op deze manier gevoerd kán worden. Want is de benaming of definitie van mediumtypen nog wel van deze tijd? Online/internet/digital is geen mediumtype, maar een distributiemethode. Als je commerciële videocontent op een Tv-toestel bekijkt noemt men het televisiereclame. Als je diezelfde commerciële videocontent op je iPad kijkt, heet het ineens online video. Alle online componenten zijn eigenlijk onderdelen van de offline mediumtypen. Reclame op Spotify is op zich niet anders dan reclame op live radio, een banner op een nieuwssite zou dezelfde waarde kunnen hebben als een advertentie in de krant. Inmiddels noemen we TV daarom audio/visueel, radio noemen we audio en in principe zou je print ook heel goed met display advertising kunnen samenvoegen in visueel.

Uitgangspunt is de consument
Moet het uitgangspunt niet veel meer ‘de consument’ zijn in plaats van het mediumtype? Consumer centred thinking zou ook zomaar eens een term kunnen zijn die vernieuwend kan werken in de mediawereld. Marketeers zijn al jaren bezig met het centraal stellen van de consument. Waarom blijft de mediabranche dan hangen in oude termen? De content – audio/visueel, audio of visueel – moet bij de consument aankomen. Of het nu via de digitale snelweg is, via een FM-frequentie of op papier. Binnen ieder mediumtype zijn variaties te bedenken die een ander consumptiepatroon hebben dan de rest, juist dit consumptiepatroon bepaalt de impact waarmee de content aankomt.

Media Consumptie Onderzoek
Om het gedrag in mediaconsumptie beter te begrijpen heeft Abovo Media een eigen onderzoek gedaan. Via welke kanalen komt media bij de consument binnen en welke emoties spelen hierbij een rol. We splitsen natuurlijk ook uit naar online en offline, maar bottom line willen we nog meer achtergrond over hoe mensen media consumeren. Dit om alle verschillende kanalen, technieken en, zo je wilt, mediumtypen nog beter te kunnen combineren. Omdat wij merken dat onze klant, de marketeer, juist daar behoefte aan heeft. Binnenkort meer!

Overige Blogs & Insights

Kennis
Abovo Media - Effect van TV Commercials-1
Mediaontwikkelingen februari
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - Creation first
Beat the algorithm, bet on creation
Blog
Daan
Daan
Abovo Media - https___www.abovomedia.nl_nieuws_lineaire-video-tv-bereik-blijft-afnemen-en-nu_
Een nieuw tijdperk in de Nederlandse mediawereld
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - 3d-rendering-tech-nostalgia
De ‘gemene’ deler tussen tv, radio en de folder
Blog
Niels
Niels
Abovo Media - medium-shot-woman-sitting-alone-with-phone
Het geheime wapen van een successvolle campagne
Blog
Axinja
Axinja
Abovo Media - https-wwwabovomedianl-nieuws-mediaontwikkelingen-oktober-3-1
Mediaontwikkelingen
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - https___www.abovomedia.nl_nieuws_meta-targeting-update_
Meta targeting update
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - https___www.abovomedia.nl_nieuws_mediaontwikkelingen-september-2_
Mediaontwikkelingen september
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - https___www.abovomedia.nl_nieuws_brightonseo-2023-vijf-belangrijke-takeaways_ (1)
BrightonSEO 2023: vijf belangrijke takeaways
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag