AM Media.Tech: de kracht van maatwerk voor technologische oplossingen

Blogs
Rick
Geschreven door Rick van der Heiden
Geschreven op: 22 juni 2023Bewerkt op: 11 april 2024

In het kader van ‘Abovo Maxlead daagt je uit’ gaan we op zoek naar de uitdaging van onze labels. Welke uitdagingen doen zich voor in de markt en welke oplossingen bieden onze labels daarvoor? We gaan in gesprek met onze labelleads, waarbij ook hun persoonlijke ervaringen binnen hun specialisme aan bod komen.

Abovo Media - nieuw-project-1-300×152

“Mijn ideaal is dat Abovo Maxlead naast media, performance en creatie ook wordt gezien als een technologisch bureau en partner.”

In deze tweede blog spreken we Rick van der Heiden, oprichter van AM Media.tech. Al 25 jaar houdt hij zich bezig met media, marketing, procesoptimalisatie en digitalisering. Door zijn ruime ervaring weet hij hoe het is om bedrijven en marketingdiensten in de markt te zetten. Zijn doel is om Abovo Maxlead groter te maken op het gebied van media, creatie én technologie. 

Rick, wat was de belangrijkste reden om AM Media.tech op te richten?

“Voorheen werkten wij met verschillende afdelingen. Door specialisten bij elkaar te brengen in één label, hebben wij alle technologie en ontwikkeling samengebracht. Alle labels dienen een specifieke doelgroep en doel, zo ook AM Media.tech. Het oprichten van AM Media.tech helpt klanten, collega’s en prospects duidelijk te maken hoe wij hen ook op het gebied van technologie en automatisering kunnen helpen. Door alle software developers en website developers samen te laten werken bieden wij bovendien nu een totaaloplossing aan klanten, voor het optimaliseren van hun gehele customer journey. Met AM Media.tech maken wij software, websites, webshops, landingspagina’s, cookie banners en zorgen wij voor de optimalisatie, metingen, dataverwerking, rapportages en dashboards. Kortom, alle touchpoints in de customer journey kunnen wij optimaliseren voor de klant. Daarbij werken wij veel met onze andere labels samen om campagnes succesvoller te maken.”

Als jij in de schoenen van de klant staat, waarom kies jij voor AM Media.tech?

“Wij denken vanuit de rol van ondernemers. Zo gaan wij met de klant in gesprek, om hun doel en behoeften te begrijpen. Wij gebruiken bestaande tools en bieden tevens oplossingen op maat. Hoewel wij begrijpen dat innovaties geld, energie en tijd kosten, geloven wij erin dat veel technologisch realiseerbaar is en door een pragmatisch, efficiënte aanpak haalbaar. En dit juist kosten en tijd moet besparen. Daarnaast zijn we zelf ook ervaren marketeers. Door onze specialisatie in media technologie helpen wij de klant gelijktijdig zowel op het gebied van media, marketing als procesoptimalisatie. Die bijzondere combinatie en specialisatie maakt het efficiënt en effectief voor de klant. Naast het doel om de campagnes te verbeteren, maken we namelijk ook het marketingproces midden arbeidsintensief, proberen we de klanten en collega’s te voorzien van bruikbare inzichten en informatie, en gelijktijdig de gebruikerservaring van de klant te verbeteren. Bijvoorbeeld met onze Max LeadManager, LocationManager en de nieuwe tool ‘Omnichannel Manager’. Tools waar alle informatie voor de klant samen komt, en het beheren en leads, vestigingen en marketing campagnes eenvoudig en effectief.”

Wat is jullie grootste uitdaging?

“Het werven van ervaren en getalenteerde programmeurs. In de IT-wereld blijft het een uitdaging om professionals te vinden. Wij vinden het belangrijk om als basis een vast team te hebben met ervaring met media en marketing. Daarnaast innoveert de technologie voortdurend, wat ervoor zorgt dat wij altijd afwegingen hebben. Het komt vaak voor dat wij een nieuw product moeten ontwikkelen. Alles kan, maar het succes hangt wel af van o.a. het budget en ook de eigen bijdragen, feedback en snelheid van de klant of opdrachtgever gedurende dat proces.”

Op welke uitdaging ben je het meest trots? 

“De diversiteit van de kennis, en gelijktijdig de specialistische en ruime ervaring van ons team. Wij hebben developers die zich op verschillende manier continu verdiepen in hun vakgebied. Dit zorgt ervoor dat wij altijd een oplossing kunnen bieden voor de klant, en regelmatig met nieuwe innovaties komen. Daarnaast ben ik trots op de lancering en ontwikkeling van dit label, hoe het team zich hiervoor heeft ingespannen. En zich nog steeds inspant. Met inmiddels merkbaar betere resultaten, voor ons als bedrijf en voor onze klanten. 

Hoe zie jij AM Media.tech over pakweg vijf jaar?

“Mijn ideaal is dat Abovo Maxlead naast media, performance en creatie ook wordt gezien als een technologisch bureau en partner. En ’’mediatechnologie’  dan een bekende term en expertise in onze branche is. Waarin wij als bureau continu voorop lopen. Je ziet dat ons vakgebied steeds meer digitaliseert en door technologie geoptimaliseerd wordt. De ontwikkelingen van AI zal dat alleen maar versnellen. In de toekomst zal dit vaker en vaker worden ingezet, en zal technologie een nog dominantere rol gaan spelen in ons vakgebied. Gelijktijdig blijft marketing en communicatie natuurlijk gelukkig ook een vorm van psychologie, emoties, handwerk en vakwerk. Een ambacht dus. Al dan niet met het juiste gereedschap makkelijker en beter gemaakt. En dat laatste focust AM Media.tech zich juist op. voor onze collega’s en onze klanten.”

Ontdek de kracht van maatwerk voor technologische oplossingen. Laat ons jou helpen! 

Overige Blogs & Insights

Kennis
Abovo Media - pexels-googledeepmind-18069696-vierkant
Het Google algoritme lek: wat we tot nu toe weten
Blog
Dave
Dave
Abovo Media - ek-voetbal-en-het-nederlands-elftal
Waar is dat Oranjegevoel?!
Blog
Daan
Daan
Abovo Media - Afbeelding1
De impact van SGE en headless CMS’en
Blog
Dave Dave Zutt
Giovanni Giovanni Goedhart
Abovo Media - homepage-concept-with-search-bar (1)
Van SEO naar SXO
Blog
Carine
Carine
Abovo Media - 1080×1080-Friends-of-Search
De belangrijkste SEO-inzichten van Friends of Search 2024
Blog
Dave Dave Zutt
Giovanni Giovanni Goedhart
Abovo Media - Voetbal-blog-rob
Van live naar beleven: de transformatie van sport in media
Blog
Rob
Rob
Abovo Media - Niels Bruinsma 2_1600
De kunst van Performance Marketing: veel meer dan een klik
Blog
Niels
Niels
Abovo Media - pexels-jack-sherman-20259785
Mediaontwikkelingen maart
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - Evers_website_kopie
Het Evers-effect nader bekeken
Blog
Evert
Evert
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag