Advertising Week Europe 2023

Blogs
Geschreven op: 23 juni 2023Bewerkt op: 11 januari 2024

-Opent ChatGPT- ‘Schrijf in 400 woorden een blog over Advertising Week Europe 2023’, had makkelijk geweest! AI is vaak het onderwerp van gesprek is, want iedereen heeft er een mening over. De ene ziet het als een van de grootste bedreigingen voor de mensheid, terwijl de ander het beschouwt als een handige tool die vervelend werk uit handen neemt. In deze blog blikken we terug op de Advertising Week Europe 2023, waar ook het onderwerp AI centraal stond.

Abovo Media - Advertising Week Europe 2023  3600×1545

Advertising Week Europe 2023 bood een unieke opzet met korte, interactieve sessies van 30 tot 45 minuten. Deze sessies waren informele interviews of discussies tussen twee of meerdere personen, waarbij werd ingegaan op diverse interessante onderwerpen. Eén van deze onderwerpen was de regulering van AI in reclame. De deelnemers debatteerden over de ethische aspecten en de noodzakelijke richtlijnen bij het gebruik van AI in reclamecampagnes. Wat vooral naar voren kwam in de discussie hierover was het stukje transparantie en verantwoordingsplicht. Het is noodzakelijk dat voor het gebruik van AI in reclame dit bij bedrijven helder is. Bedrijven moeten openheid geven over het gebruik van AI-algoritmen en ervoor zorgen dat er mechanismen zijn om eventuele vooroordelen, discriminatie of oneerlijke targeting aan te pakken. Toch werd de positieve kant van AI in reclame ook benadrukt, zoals het vermogen om gepersonaliseerde en relevante advertenties te leveren aan consumenten. Er werd gewezen op de mogelijkheid om advertenties effectiever te maken, kosten te verlagen en merkervaringen te verbeteren. Al met al waren de sprekers, mits het correct gereguleerd wordt, positief over de toekomst van AI op het gebied van (online) adverteren.

Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan de samenwerking tussen merken en mediabureaus om nog effectievere merkervaringen neer te zetten. Sprekers deelden strategieën en best practices om reclameboodschappen naadloos te integreren in het dagelijks leven van consumenten, waardoor ze een positieve impact hebben en een duurzame relatie met het merk opbouwen.

Tv-presentator Fred Sirieix deelde een intrigerend voorbeeld van TUI’s unieke merkervaring. In “The World Cook”, een boeiend kookprogramma op Prime Video, strijden 16 internationale chefs in spannende culinaire wedstrijden. Wat dit programma echt bijzonder maakt, is dat de kookwedstrijden plaatsvinden in de TUI BLUE-hotels, waardoor de merkervaring nog verder wordt versterkt.

Dit voorbeeld laat zien hoe TUI verder gaat dan traditionele reclame en een boeiende merkervaring creëert voor haar klanten. Door de opwinding van een culinaire wedstrijd te combineren met de TUI BLUE-hotellocaties, dompelen ze kijkers onder in een meeslepende en gedenkwaardige ervaring. Deze aanpak sluit aan bij het bredere thema van Advertising Week Europe 2023, waarin het belang wordt benadrukt van merken die ervaringen bieden die niet aanvoelen als traditionele reclame. Het innovatieve kookprogramma van TUI laat zien hoe creatief verhalen vertellen en strategische samenwerkingen met merken kunnen leiden tot meeslepende ervaringen die resoneren bij het publiek.

Evenementen zoals Advertising Week Europe zorgen voor nieuwe energie en inspireren frisse ideeën op de werkvloer. Ze stimuleren innovatie, bieden mogelijkheden voor netwerken en bevorderen creatief denken, wat bijdraagt aan groei en ontwikkeling voor zowel bedrijven als de branche.

Overige Blogs & Insights

Kennis
Abovo Media - pexels-googledeepmind-18069696-vierkant
Het Google algoritme lek: wat we tot nu toe weten
Blog
Dave
Dave
Abovo Media - ek-voetbal-en-het-nederlands-elftal
Waar is dat Oranjegevoel?!
Blog
Daan
Daan
Abovo Media - Afbeelding1
De impact van SGE en headless CMS’en
Blog
Dave Dave Zutt
Giovanni Giovanni Goedhart
Abovo Media - homepage-concept-with-search-bar (1)
Van SEO naar SXO
Blog
Carine
Carine
Abovo Media - 1080×1080-Friends-of-Search
De belangrijkste SEO-inzichten van Friends of Search 2024
Blog
Dave Dave Zutt
Giovanni Giovanni Goedhart
Abovo Media - Voetbal-blog-rob
Van live naar beleven: de transformatie van sport in media
Blog
Rob
Rob
Abovo Media - Niels Bruinsma 2_1600
De kunst van Performance Marketing: veel meer dan een klik
Blog
Niels
Niels
Abovo Media - pexels-jack-sherman-20259785
Mediaontwikkelingen maart
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - Evers_website_kopie
Het Evers-effect nader bekeken
Blog
Evert
Evert
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag