Adverteren op Amazon

Blogs
Abovo Media
Abovo Media
5 maart 2020
Abovo Media - 20_830059-amazon-nieuwsbrief-500×500

Producten verkopen op Amazon

Door te verkopen op Amazon bereik je miljoenen kopers op Amazon.nl. Ongeacht of je één product of miljoenen producten verkoopt. Met een omzet van 220 miljoen euro heeft Amazon al een aanzienlijk marktaandeel in Nederland en het marktaandeel blijft

groeien. Omdat Amazon nog maar net de verkoop van producten op het Nederlandse domein heeft aangekondigd, is het nú het

moment om in te stappen. Zo profiteer je van het opbouwen van een goede positionering binnen Amazon en ben je de concurrentie voor.


Seller Central account

Je kunt op Amazon eenvoudig beginnen met het verkopen van je producten door een verkopersaccount aan te maken. Vervolgens upload je manueel of in bulk jouw producten in het account. Goede en volledige productpagina’s, titels en geoptimaliseerde zoekwoorden zijn essentieel om goed gevonden te worden door potentiële kopers en om een goede concurrentiepositie te realiseren.


Amazon inzetten bij ABOVO Media

Met name nieuwe accounts zullen alle zeilen bij moeten zetten om een goede positie te verdienen/bemachtigen. Dit mede omdat de ranking afhankelijk is van reviews en verkopen. Een concurrent die deze autoriteit al heeft opgebouwd is dus niet zomaar van de troon te stoten.

Wij helpen je graag op weg en hebben een ervaren team van specialisten die precies weten welke optimalisaties nodig zijn om goed gevonden te worden binnen Amazon. Vervolgens kunnen wij zorgvuldig optimalisaties doorvoeren die een impact kunnen hebben op de autoriteit om zo de concurrentiepositie te verbeteren.


Dropshipping of Amazon FBA (Fulfillment by Amazon)

Je kunt de verzending van producten zelf verzorgen (dropshipping) of deze laten verzenden door Amazon (FBA). Wij raden aan de verzending eerst zelf te verzorgen zodat je weet of je producten aanslaan op het platform. Aan beide methoden hangen zowel voor- en nadelen. Wij helpen je uiteraard bij het maken van de juiste keuze.


Adverteren op Amazon

Na het activeren van een Amazon Seller Central account kun je door middel van advertenties je producten extra onder de aandacht brengen. Het afrekenmodel is Pay Per Click (PPC).

De drie advertentiemogelijkheden zijn:

  • Gesponsorde productvermeldingen: Bij het invullen van een zoekopdracht komen de advertenties, inclusief afbeeldingen, prijs en verzendmogelijkheden boven of onder de resultaten te staan.
  • Headline Search: Een advertentie waarbij een grotere banner boven de zoekresultaten wordt vertoond. Hierbij is het mogelijk om maximaal drie verschillende producten te tonen.
  • Product Display Ads: Bij dit product worden de advertenties net als bij normale productpagina’s weergegeven in de webshop. Deze advertenties worden geactiveerd door zelf interesses en doelgroepen in te stellen.


Platform fee*

Verkoop je een beperkt aantal items per maand (<40) dan is een Individual Seller Plan een goede optie. Je betaalt dan geen maandelijkse abonnementskosten maar wel € 0,99 per verkocht item. Verkoop je meer items dan is een Professional Seller Plan een goede optie. Je betaalt dan € 39,- abonnementskosten per maand, maar je betaalt geen bedrag per verkocht item.

Ook betaal je bij Amazon een zogeheten ‘referral fee’ per bestelling. Het percentage (met een minimumbedrag van € 0,30) verschilt per categorie en varieert tussen de 7% en 20%.

* Additionele kosten kunnen mogelijk in rekening worden gebracht door Amazon waaronder een Closing fee voor media items, Refund fees en High-Volume Listing Fees. Wijzigingen voorbehouden.

 

Meer weten? Neem contact op met onze specialisten via 0229-274 006

Overige Blogs & Insights

Kennis
Abovo Media - Effect van TV Commercials-1
Mediaontwikkelingen februari
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - Creation first
Beat the algorithm, bet on creation
Blog
Daan
Daan
Abovo Media - https___www.abovomedia.nl_nieuws_lineaire-video-tv-bereik-blijft-afnemen-en-nu_
Een nieuw tijdperk in de Nederlandse mediawereld
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - 3d-rendering-tech-nostalgia
De ‘gemene’ deler tussen tv, radio en de folder
Blog
Niels
Niels
Abovo Media - medium-shot-woman-sitting-alone-with-phone
Het geheime wapen van een successvolle campagne
Blog
Axinja
Axinja
Abovo Media - https-wwwabovomedianl-nieuws-mediaontwikkelingen-oktober-3-1
Mediaontwikkelingen
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - https___www.abovomedia.nl_nieuws_meta-targeting-update_
Meta targeting update
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - https___www.abovomedia.nl_nieuws_mediaontwikkelingen-september-2_
Mediaontwikkelingen september
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Abovo Media - https___www.abovomedia.nl_nieuws_brightonseo-2023-vijf-belangrijke-takeaways_ (1)
BrightonSEO 2023: vijf belangrijke takeaways
Blog
Abovo Media
Abovo Media
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag